Beszeljenek a kepek

 2012.09.17. 09:21

Mondanam, hogy itt nem tortenik semmi kulonos, de miert is hazudnek... Persze, attol is fugg, kinek mi a kulonos. Mindenesetre olyasmi nem tortent az elmult heten, amirol hosszasan tudnek erdemben, irasban ertekezni. Alljanak hat itt a fotok, amiket nemregiben keszitettem, nehany kiegeszito informacioval alabb.

Zsakmanyok a Global Food Market-bol

gfm.jpg

Fenti aruk minden bizonnyal meglehetosen unalmas cuccoknak tunnek otthoni szemmel. Melyik sarki "kiskoszosban" ne lehetne Vegetat, Milka csokit vagy Nescafet kapni? Nos, ne felejtsuk el, hogy fentiek jobbara europai portekak, tehat a nagy vizen tul igenis kulonlegessegnek szamitanak, vagyis szinte csak a Global Food Market nevu exkluziv importaruhazban elerhetok. Peldanak okaert, vegyuk rogvest a Vegetat. Itt az osszes fuszerkeverek mexikoi vagy olasz beutesu, legalabbis, abbol itelve, ami ra van irva. Az izuket es osszeteteluket inkabb nem analizalnam, nem tudom, mennyire helytallo tartositoszer-kodokhoz hasonlitani mondjuk a termeszetes oregano izet. Van ezer fele csoki, de az izraeli termekekhez hasonloan, nagy reszuk itt sem valodi tejjel keszul. Ennek fenyeben az epres Milkat ugy rohantam le, mint boci az ujkapura. A Nescafeval napi kuzdelmeim vannak, sokadszorra sem sikerult kikiserleteznem, mennyi is az annyi abban az ujjnyi forro vizben, es miert van vegul penetrans labszag-ize a kavemnak. Anyuka, kerem szepen a kotyogost... :)

Egyebkent a magyar polc, mint olyan, a Vegetan kivul meg egyfele termekkel buszkelkedett, ez pedig - meglepo modon - a pirospaprika. Abbol is egyedul a szegedi csudidiszdobozos verzio tunt autentikusnak, a tobbi bizonyara gyenge masolat, meg gyengebb csomagolasban. Es ennyi. Mondom, ennyi. Minden egyeb, ami hasonlit a magyar etkekre, valojaban szlovak, cseh, bolgar vagy horvat keszitmeny. Azert persze vettem ajvart, padlizsankremet, uveges lecsot (ne tessek fejeket ingatni, tudok en lecsot fozni, de mennyivel egyszerubb, ha van egy alap, amire kreativkodni lehet!), na meg persze cseh napolyit es skot kekszet. Meg Manner ostyat, hat azt nyilvan nem lehetett ott hagyni. A Bamba, mondanom sem kell, mar a hazauton elfogyott. A Slivovica sorsat es annak kovetkezmenyeit, azt hiszem, felesleges reszleteznem. Aki tudja, milyen is az, elkepzelheti; akinek szegenyes a fantaziaja, torodjon bele, hogy ezt a sztorit mostmar orok homaly fedi.

Balloon Race

balloons.jpg

St. Louis egyik leglatvanyosabb rendezvenye a rendes oszi holegballon-eregetes. Sajnos egy iskolai program miatt elmulasztottam a szinpompas startot, de masnap meg messzirol lehetett latni az egen a verseny maradvanyait. Sokkal szebb fotok es kis leiras az alabbi linken talalhato:

http://www.greatforestparkballoonrace.com/

Schlafly Sorfozde

sor.jpg

Hat vegre, ide is eljutottunk. Csak nokkel ne kezdjen az ember - ezek a lyanyok addig szuttyogtek otthon, mignem elfogytak a helyek az utolso turavezetesre is. A sorfozde tortenete es bejarasa igy, sajnalatos modon kimaradt - de vigasztalasul eggyel tobb okunk van ra, hogy visszamenjunk hamarosan. Azert persze igy is legurult egy-ket-sok kostolo, sot, soros sajtlevest is volt alkalmam tapolni, nehogy megartson a sok bubi, ugye.

Webster International Friendship Program (nemzetkozi baratkozas kulonitmeny)

friendship.jpg

Egyetemunknek sajat, kulonbejaratu fotosa van, igy professzionalis modon orokitodott meg egy igen kellemesre sikeredett felformalis iskolai este. Es nem csak a fagyi miatt ereztem jol magam. Az osszejovetelnek keretet ado program lenyege, hogy itt tanulo nemzetkozi diakokat a helyi kozosseg tagjaival hozzon ossze, ezzel segitve az integralodasukat, javitva a kozerzetuket es helyismeretuket. A megnyito muri tisztesseges vacsoraztatassal kezdodott (mint minden valamirevalo rendezveny errefele, hihetetlen milyen tempoban tomik itt az embert ingyer'), aztan kis beszedekkel, bemutatkozassal folytatodott, majd fagylaltozassal egybekotott laza csevellyel vegzodott.

En egy fiatal helyi lanykat kaptam parul (vagy inkabb o engem), aki tobb mint 2 evig elt Spanyolorszagban, igy van nemi elkepzelese a kultursokk fogalmarol es hab a tortan, Europat is bejarta. Itt dolgozik, az egyetemen, a nemzetkozi csereprogramokat koordinalja, mikozben a spanyol szakos sokadik diplomajat keszul befejezni. Egyelore ennyit tudok rola, de lelkesedeset hiven tukrozi, hogy a penteki hepaj utan 2 nappal mar kuldott e-mailben egy kis listat, hogy szerinte mi minden mokat tudnank egyutt csinalni, mennyi erdekesseget lehet megnezni a varosban es egyebkent is, de jo, hogy egymasra talaltunk. Reszemrol a szerencse.

A fenti foton, kozepen, maga Gorlok lathato, teljes valojaban, aki az egyetem kabalafiguraja. Szofisztikalt magyarazatok szerint kedvencunk 3 masik lenybol osszegyurt kepzeletbeli figura: gepard, bivaly es Szent Bernard (na, az meg vajon milyen allat?) kevereke. Mint ilyen, a furgeseget, kitartast es erenyesseget jelkepezi. Amen.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartcookie.blog.hu/api/trackback/id/tr224781879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása