Folyt. Kov.

 2013.02.17. 05:04

Mit is mondhatnek, nem konnyu az ingazok elete. Meg ha evente ketszer is, megiscsak a vilag (innentol szamitva) masik vege az otthon, szamokban merve kozel 8200 kilometer, vagyis legjobb esetben 16-18 ora repules. Ha az ember lanya unnepek kornyeken latni ohajtja kis csaladjat, ezzel kell kalkulalni. Meg az otthon (nem) toltott idovel. Meg a szornyuseges nyugat-kelet iranyu atallassal, ami nagyjabol megegyezik az Oreg Kontinensen eltoltott ido hosszaval, mintegy velosen megkeseritve azt. Ez persze csak egy a modszeresen felhalmozott kifogasok kozul, amik az utobbi idoben a blogirast akadalyozni veltek.

Idokozben megjartam a Nagy Almat is, ahol nehany napig unokanoveremmel boldogitottuk egymast intenziven. Nagy varosnezes nem volt: setaltunk egyet a Sandy kovetkezmenyeitol meg mindig buzlo belvarosban, tavollevo nagybacsi jovoltabol vacsoraztunk a Times Square folott, megneztunk egy szornyen unalmas szindarabot, foztunk paprikas krumplit (vagy valami olyasmit) es mulattunk egy emlekezeteset Lori cegenek (S&P) karacsonyi partyjan, amit elmaradhatatlan hajnali bagel-ezes kovetett a sarkon.

insta.jpgA LaGuardia repterre erkezni maga a privat legi varosnezo tura

A maradek idot a televizio elott, pihegve-muvelodve toltottuk, unokatesomnak az leven a maniaja, hogy rendes Amerikaba szakadt ifjonckent ismernem kell az osszes itteni valosagshow osszes kritikan aluli szereplojet es azok cifra torteneteit. Meg persze az o maganeleti viszontagsagait, amit egyebkent nem atallott minden szembejovonek reszletesen kiteregetni. A pszichologusa szerint ez neki jot tesz.

IMG_6342.JPGKikoto labdazo ebbel

Szerencses veletlen folytan eppen ott-tartozkodasom idejen derult ki, hogy New York allamban fogom tolteni a nyarat: ott kaptam kivetelesen nagyszeru gyakornoki lehetoseget. Yorktown Heights, az iroda, pontosabban a kutatokozpont helyszine korulbelul egyoranyi vonatutra van Manhattantol, igy a fantasztikus szakmai lehetosegek tetejebe meg egy felettebb szorakoztato idoszaknak is nezek elebe.

IMG_6516.jpgTimes Square es Broadway: nappali vilagossag

Visszatertemkor azon kaptam magam, hogy tulajdonkeppen, ha ugy vesszuk, valamilyen szinten, inkabb csekely mertekben, am erezheto modon… hianyzott az itteni baratok, meg a kuka lakotarsak buraja. Egy reszuk izgalmas sztorikkal tert vissza a teli szunetrol, masok koros es mar-mar eletveszelyes merteku unalomrol szamoltak be.

Minden visszatert tehat a regi kerekvagasba: reggelente hajszarito zajara ebredek; fohaszkodva varom, hogy lakotarsam meg a munkaidom kezdete elott legalabb 10 perccel kivonszolja magat a furdobol; bosszankodom a mertektelen dzsuvan a konyhaban, amit sokadszorra mar nincs energiam egyemberkent rendbe tenni; s mindekozben majd’ minden hetvegen egyutt mulatunk, megvitatjuk az elet nagy dolgait, apoljuk egymast takonyban-korban – es kozben igazan jo baratok lettunk.

csipetcsapat.jpgA Csipet Csapat Adventkor:
Emma (sved), Tiziana (argentin), jomagam, Sarah (nemet), Leila (francia), Kana (japan), Megan (amerikai)

Címkék: Nagy Alma Yorktown Heights teli szunet

A bejegyzés trackback címe:

https://smartcookie.blog.hu/api/trackback/id/tr755084461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása